Udgivelser

Bøger/Udgivelser

Det, som mangler – Fortællinger

Fortællingernes overskrift kunne være ’livet som systemfejl’. De handler om komplekse konflikter bag facaden; livet, der mislykkes, drømme og hensigter, der ikke leves ud, kærlighedens kaos, den ikke altid helt så lille ’forskel’, begærets mørke sider, udslettelse af jeget eller den anden, mennesker på jagt efter lykken ledsaget af død og eros – i en ’scenografi’ af bl.a. danske soldater på mission, en højresvingsulykke midt i København, en kvinde, der dræber sit nyfødte barn, en mand, der har været utro med sin svigermor, et overgreb, en lektor, der (måske) hører ’syner’ i Paris, en grotesk historie om livet i en omsorgsforsømt ’udkantsfamilie’, en stalkerhistorie og en gensynsfest med gymnasiekammeraterne, der ender helt galt.
Forlag: Magnild Publishing ISBN: 978-87-974534-2-1
Udgivelsesdato: 01-09-2023


Redelighed

Digte, der kombinerer ord, tegninger og fotografier i skiftende collageformer; et multikunstnerisk værk om det opbrud, den redelighed, vi befinder os i, og forsøget på et skabe et eget rum midt i virvaret. Om kroppen, arkitekturen, hjemmet, teatret, kaosset og fuglene.
Forlag: Det Poetiske Bureaus Forlag
ISBN: 978-87-94334-36-5
Udgivelsesdato: 30-04-2023


Mørkt Lyser Natten

Det begyndte som et forsøg for sjov: Kunne man overholde krimiens trivielle genrekonventioner og samtidig få sagt noget væsentligt om kvinders vilkår? Dette var, hvad der kom ud af forsøget: Kriminalassistent Maria Lind bliver sat på flere uhyggelige sager, der involverer børn. Samtidig med at hun må kæmpe mod sine mandlige kollegers og de mistænktes fordomme over for kvinder, skal hun blandt andet løse gåden om, hvordan to drenge kan forsvinde midt på dagen, uden at nogen
har set noget. Og hvorfor finder man dem døde, den ene endda lige over for politistationen? Det står hurtigt klart, at de leder efter en gerningsmand, der ikke er færdig med at provokere politiet, og at Maria med sin blotte tilstedeværelse har vakt en glemt forbrydelse til live. Jo mere hun tror, hun nærmer sig en afsløring af den eller de skyldige, jo mere fjerner hun sig fra sandheden. Sagen fører hende tilbage til hendes egen, fortrængte fortid, og så mørkner det først. Hvad er det for en ondskab,
der rammer den nordsjællandske by med det smukke renæssanceslot?

Forlag: Brændpunkt
2022
ISBN: 9788794229463


Hotel Hypnotika

Hotel Hypnotika består af 74 digte, kortprosa og enkelte fundne tekster, alle indlejret i fotografier taget af forfatteren på hoteller i hele verden. Fotografierne har ofte en stemning af hjemløshed. Hotellet kan ses som et andet sted, et overgangs- eller afvigelsesrum, hvor man for en kort periode kan iscenesætte sig selv som en anden. Digtenes fokus er på hotelgæstens kritiske ustabilitet i mødet med tomhed, fremmedhed, mærkværdige genstande, personer og steder. I digtene er hotellet både et selvvalgt sted for individets kriser, men også et refleksionsrum for kunstneren.

Forlag: Det Poetiske Bureaus Forlag
ISBN: 978-87-93871-60-1
Udgivelsesdato: 11-12-2020


Permafrost

Eva Botofte lässt im Schnee von Spitzbergen die zweibeinigen Wölfe los.” Neues Deutschland, 18. Juli 2020

Permafrost

Fra pressemeddelelsen:
Alle mennesker har hemmeligheder, som de aldrig fortæller til nogen, og alle mennesker indeholder både lys og mørke. Eva Botofte skriver om disse hemmeligheder og de dystre sider af menneskets handlinger og sind. Hun tager nøglen ud og lader os kigge ind gennem nøglehullet et kort øjeblik, men den, vi kigger på, er ofte os selv. Fortællingerne handler om mord, mobning, klimaforandringer, voyeurisme, sex, magtmisbrug og meget mere. Men selvom der er mørke, traumer og død i mange af historierne, så finder lyset også vej ind mellem sprækkerne.

Bogen er støttet af Statens Kunstfond. 

Forlag: Vild Maskine
ISBN13: 9788793404526
Udgivelsesdato: 05-04-2019

Hotel Insomnia – en artist’s book

Designet af Louise Sidenius, håndtrykt hos Officin i 100 nummererede eksemplarer.


Bogens fotografier fokuserer på hotellets stemning af hjemløshed. Det, der interesserer mig, er forestillingen om hotellet som et ikke-hjem, der for et øjeblik foregøgler at være netop hjem. Jeg ser hotellet som en kriseheterotopi i foucaultsk forstand, et andet sted, et overgangsrum, et afvigelsesrum, hvor man er en anden. Fokus er på hotelgæstens kritiske ustabilitet i mødet med tomhed, fremmedhed, mærkværdige genstande og steder. En tilstand af at være afskåret fra det hverdagslige, selvom alt på et hotel er såre almindeligt, banalt og genkendeligt. Hotellet kan være et (selvvalgt) sted for individets kriser, men også et refleksionsrum for kunstneren eller forfatteren.

Sælges bl.a. hos Galleriet Bladr, Griffenfeldsgade 27, 2200 København
https://www.bladrbladr.net/publications/hotel-insomnia-by-eva-botofte

Fraværelser

Omkring rummet parrer jeg spinkle hvide linjer der hviler på udåndingsluften fra byens maskiner. Deus ex machina. Maskinen er tændt. Bygningen kører. Alt danner et tempel for årtusinder. Midt inde i strukturen står cella et rektangel på 97 gange 62 fod eller 1164 gange 744 tommer. Umenneskelige mål. Cella har endnu ikke fået væsenernes mange betydninger. Klosterets og fængslets for eksempel. Endnu er alt kontur.

Det Poetiske Bureaus Forlag 
ISBN: 978-87-93653-25-2
https://www.arnoldbusck.dk/boeger/digte/fravaerelser

Forsætlig nat

Digtsamlingen Forsætlig nat består af tre afsnit, der både angiver en udvikling og en afvikling af et jeg og et du i forskydninger, overlapninger og forskellige forsøg på at indtage magtpositioner, personligt og politisk, konkret og via sprog og skrift. Det er digte om mørket som et menneskeligt vilkår, men også som det, man kan til- eller fravælge. Bogen indeholder desuden en række af forfatterens egne fotografier, oftest mere abstrakte end figurative, og som digtene etablerer en sammenhæng til.
ISBN no.: 9788792280589

Notte di proposito

Notte di proposito, scritta nel 2013, è una raccolta di 58 poesie numerate, un caleidoscopio di immagini e sensazioni che scorrono attraverso il viaggio della sua esistenza, veicolando un approccio lingiustico oltremodo moderno, irregolare, metropolitano. Giocare col linguaggio è l’interesse dell’autrice e della sua inconfondibile passione verso l’arte e l’immaginario visivo” Marco Limiti, redattore.

du er Merle


Mens Merle skiftevis flyder og halter gennem tilsyneladende stabile konstruktioner som byen og tiden, indtil også de kommer i skred, møder hun gamle fjender og traumer. Selvom Merle er kommet verden af hænde og er offline det meste af tiden, dukker der med mellemrum nogle mærkværdige mails op, der måske udpeger en retning for den, der er faret vild i en cirkulær by.
 du er Merle er en humoristisk prosalyrisk fortælling i 50 fortættede billeder om en kvinde, der forsøger at afrunde alt i et surrealistisk univers.

Fra lektørudtalelsen:Dragende og velskrevne digte, der i sine udforskninger og spejlinger af kroppens rum og byens rum udfordrer og sætter tanker i gang om kroppens, livets, kønnets og byens arkitektur. Digtene emmer af en dyster og søgende stemning, som Botofte på en vellykket måde sammensætter af ordene, fx: “En nat skærer hun øjenlågene af/ for endelig at kunne se når hun drømmer”, og de akkompagnerende sort/hvide fotos og illustrationer, samt tegnsætningen, hvor hun bruger parenteser til at bygge og søge efter forskellige rum og spejlinger i teksten.
ISBN: 978-87-7528-8724
Forlag: ATTIKA
2015
https://www.goodreads.com/book/show/28172240-du-er-merle

Stiløvelse (digte)


Stiløvelse (digte) er en lille digtsamling på 25 digte, der i form og opsætning mimer den traditionelle stiløvelse, som vi kender den fra folkeskolen og gymnasiet. Den interagerer på forskellig måde med læseren, som kan løse opgaverne og dermed selv være med til at skrive og omskrive digtene. På den måde skulle der gerne opstå et ekstra lag, et værk oven på værket.

Format: E-bog, PDF
Udgivelsesdato: 04-04-2015
Forlag: Saxo
ISBN-13: 9788740416237
https://www.saxo.com/dk/stiloevelse-digte_pdf_9788740416237

Hovedskud eller bare pletter

Fra Litteratursiden: “Hos Botofte bliver virkeligheden langt mere absurd og påtrængende end hos Cromwell. Men også hos her bliver legen med sproget og forfatterens interesse for billedkunst og billedsprog tydelig. Man fornemmer hvordan hun nærmest tænker digtene ud i tredimensionelle konstruktioner, der står som finurlige skulpturer på det hvide ark.
Hovedskud eller bare pletter består af 59 nummererede digte; Nogle korte andre længere, men fælles for dem alle er den ikke-eksisterende titel og den konsekvente brug af små bogstaver.
Hvor man får fornemmelsen af at Cromwell hvisker, er Botoftes tekster langt mere intense og fyldige. Hovedskud eller bare pletter er både skarp og krævende, men også nærværende, legesyg og elegant.”
ISBN-13 9788799328727

Antologi

Von Adam und Eva bis Bachmann und Bukowski: 62 Dichterinnen und Dichter aus sieben Nationen
porträtieren Frauen und Männer in allen Lebenslagen. Sie widmen ihre Verse weltberühmten Künstlern
oder dem Mädchen von Nebenan. Außerdem beschreiben sie Dampfplauderer, Busenwunder und
Katzenmänner, aber sie setzen auch der besten Freundin, einem geliebten Menschen oder dem
größten Vorbild kleine poetische Denkmäler. Zwischen Eheversprechen und Kapitalverbrechen zeigt
sich, wie dicht der Siebte Himmel am zwischenmenschlichen Abgrund liegen kann. Doch wenn Mann
und Frau den Kampf der Geschlechter friedlich beilegen, bleiben »du und ich / und ein schmales
glück«.
ISBN 978-3-943599-53-4
Verlag Steinmeier
2016

Antologi

Esiste qualcosa che sia più poeticodel mare? La casa editrice Edizioni Progetto Cultura ha bandito il concorso Il Mare è Poesia. In questa antologia sono raccolti i testi dei 23 autori selezionati. I poeti si sono lasciati cullare dalle onde, accarezzati dalla brezza marinache, contagiosa, persuade gli animi, stregati come dal canto di una sirena.Soffia il vento dell’Oceano tra le pagine di questa raccolta in cui il lettorepuò avventurarsi a vele spiegate, come un marinaio che segue la suarotta verso un porto sicuro.

Gli autori sono: Giacomo Caruso, Francesco Dettori, Silva Cascone, Nives Sardu, Sara Colonnelli, Eva Botofte, Manuel Miranda, Mariano Macale, Marco De Cave, Maria Cristina Di Tullio, Massimo Tirinelli, Marilù Di Liberto, Emma Giuliano Grillo, Emanuela Cinà, Anna Zanetti, Emanuela Pettinelli, Pamela Proietti, Liliana Manetti, Silvia Ovis, Jose Manuel Orellana, Maria Clara Maruzzi, Claudio Guardo, Imelda Santoro.

Editore: Edizioni Progetto Cultura
ISBN: 9788860927262
https://www.progettocultura.it/652-il-mare-e-poesia-9788860927262.html

Prolog – Heft für Zeichnung und Text

Digte i tidsskriftet Prolog Heft für Zeichnung und Text # 20, 2020

Tidsskrift, Slagtryk

Tidsskrift for digte & kortprosa
Publiceret den 18. oktober 2015

To digte; addendum og skulptur

Digte på slagtryk:

http://www.slagtryk.dk/2015/10/eva-botofte-to-digte/

Oversættelser

Tyven

Den tyske forfatter Georg Heym, der døde i 1912, blev kun 24 år. Gennem skildringen af ekstraordinære og ekstreme situationer afslører han som en seismograf den sjælelige tilstand, som mennesket befinder sig i ved 1900-tallets begyndelse. Tiden mellem ca. 1890 og 1. Verdenskrigs udbrud i 1914 var en omtumlet tid, hvis kulturliv på mange måder minder om vor tids, gennem den konstante stræben efter normbrud og fornyelse. Georg Heym bliver en vigtig stemme i den tidlige ekspressionisme i litteraturen. Hans eneste novellesamling på dansk er nu ude på dansk for første gang, oversat af Eva Botofte, og der er meget at hente og blive udfordret af. (Det Poetiske Bureaus Forlag)

Den violette død og andre fortællinger

Gustav Meyrink Den violette død og andre fortællinger
Nærværende udvalg af korte fortællinger er skrevet i perioden mellem 1901 og 1908 og blev for
størstedelens vedkommende først udgivet i det satiriske tidsskrift Simplicissimus. Her møder vi
Meyrink som den satiriske, ironiske, politiske, medfølende, mystiske og gotiske skribent. Selvom
de tager udgangspunkt i en særlig historisk kontekst, så vil den nutidige læser opdage, at meget af
det, som Meyrink kastede sit kritiske blik på, stadig er aktuelt og til debat. Han nåede at skrive ca.
100 fortællinger, og i dette lille udvalg har det været intentionen at vise så meget af spektret som
muligt.
Oversat og forsynet med forord af Eva Botofte

Rejse gennem natten

Friederike Mayröcker, Oversat af Eva Botofte
Rejse gennem natten fra 1984 er et af Friederike Mayröckers senere prosaværker. At rejse gennem natten skal både forstås bogstaveligt – romanens jegfortæller rejser med tog fra Paris til Wien – og i overført betydning som et billede på livet og bevægelsen fra det ydre til det indre. For hovedpersonen er natten desuden en begyndende formørkelse af sindet og de fysiske kræfter. Fortælleren, som har selvbiografiske træk, rejser i nedtrykt tilstand, men forsøger at skrive sig ud af det ved at nedfælde erindringer, tanker og drømmebilleder. Rejsen og skriftarbejdet bliver en helingsproces.
Friederike Mayröcker (f. 1924 i Wien) er en af østrigsk litteraturs helt store kvindelige forfattere.

Undervisningsbøger

Unheimliche Geschichten

Om Sigmund Freud og det uhyggelige i tysk litteratur fra omkring 1800 til nutiden
1997
ISBN NR.: 87-16-11985-1

Der deutsche Expressionismus
Charakteristische Themen

Om tysk ekspressionisme i kunst og litteratur, om kunstens totalopgør med den bestående orden belyst gennem temaer og motiver som det nye menneske, storbyen, krigen, kønskampen og det groteske.

1996
ISBN-13: 9788716117786

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!